NEMES SZABINA

Bemutatkozás

Hároméves korom óta színésznő, énekesnő vagy szakácsnő akartam lenni. Ám ez mind nem volt elég, úgy alakult, hogy bohóc is lettem. No, nem azért, mert bohócot csináltak belőlem, hanem önszántamból. Gyermekként, a Töröcskei tóra szöktem meg a pajtásaimmal a nyári szünetben bandázni. Kislányként édesanyám ruháit, cipőit, ékszereit próbálgattam a tükör előtt. Mindig is álmodozó típus voltam, és örökké szerelmes.

Az általános iskola alsó tagozatos időszakában tanultam meg sütni-főzni, szinte magamtól, aztán később folytattam az iskolában a főzés tudományának elsajátítását. Dráma tagozatos gimnáziumba nem vettek fel a matematika miatt, a Vendéglátóipari Szakközépiskolába ugyan felvettek, de a matematika komoly nehézségeket okozott, így rendhagyó módon, ilyen közegben, mégis a költészetben szárnyaltam, verseket írtam, versmondó versenyt nyertem és az iskolai ünnepségeken is felkértek a tanáraim verseket szavalni. Az iskolában tanult recepteket sosem alkalmaztam még itthon, nem a magyar konyha híve vagyok, hanem a saját fantáziám szerint találok ki ételeket. Inkább sütni szeretek, édesszájú vagyok.

IMG-2361

Kaposvárról, a szülővárosomból 23 éve, egy bőrönddel költöztem fel egyedül a fővárosba tanulni és dolgozni. Több mint 18-szor költöztem Budapesten és vidéken. Balogh Zsolt filmrendező és Tordai Teri osztályában végeztem, 2004 óta szabadúszó színésznő vagyok. Még mindig rácsodálkozom arra, pedig velem is megtörtént, hogy külföldi vendégjátékokra is eljutottam a Katona József Színház színészórásaival és Ascher Tamással, Csehov: Ivanov című előadásának rendezőjével. Általa többedmagammal, a zalaszentgróti színészrendező táborból meghívott vendégként játszhattam a Katona József Színház, a Sydney-i Operaház, New York, Moszkva, Szentpétervár, Bogota, Róma, Párizs színházainak színpadán az Ivanov című darabban. Végtelenül hálás vagyok mindezért.

Arról is ábrándoztam sokáig, hogy videoklipben szerepeljek, és ez is megadatott.  Tokodi Gábor operatőr kért fel, hogy Molnár Ferenc Caramel Alternatív című videoklipjében szerepeljek Papp Ábris kollégámmal, ami szintén hatalmas megtiszteltetés volt számomra. 12 évig Hollai Tünde nővérke karakterét alakítottam a Jóban Rosszban című napi sorozatban, de az egyik legnagyobb szerelem, kiolthatatlan vágyam még, hogy nagyjátékfilmekben szerepeljek.

Zenés mesejátékokat írok már jó ideje, van, amiben szerepeltem is. Franciául, olaszul, angolul, magyarul énekeltem különböző társulásokkal. A MOSOLYGÓK együttes társalapítójaként, szövegírójaként az ABRAKABABMA című digitális zenei albumunkat, amelyen énekelek is, Kecskeméti Gábor szerzőtársammal és még 15, külföldön és hazánkban élő kiváló vendégművész közreműködésével együtt, köztük Jászai- és Liszt Ferenc-díjas alkotókkal készítettük el.

Több mint tíz éve vezetek Gyermekszínjátszó Kört és meséket írok, olyanokat, amelyek a szülőket is megszólítja, és most már a férjemmel is, szerzőtársakként is írunk, akivel 17 éve alkotunk egy párt. Van, hogy egy személyben írok és autodidakta módon illusztrálok, de alkottam már saját CD-borítót, plakátokat, verses öröknaptárt is.

Érdekel a filozófia, számmisztika, a tánc varázslatos világa. Fiatal korom óta szeretek modellt állni és leginkább embereket fotózni.  25 éve foglalkozom önismerettel, folyamatosan képzem magam, most éppen pszichológiát és asztrológiát tanulok, a Metamorphoses Szabadegyetemen hallgatok meséket és kiskoromtól fogva imádok mesélni.

Szeretem megnevettetni az embereket, de talán még jobban szeretem, ha ők nevettetnek meg engem. Már magamon is tudok nevetni, de legjobban azt szeretem, ha sírva nevethetek együtt másokkal.